Vuokra-ajan käyttöehdot

Nämä ovat käyttöehtomme – mikäli vuokraat meiltä matkailuauton, tämä on sinun ja meidän välinen sopimus.

Vaaditut asiakirjat

Matkailuautoa varattaessa sinun tulee esittää voimassaoleva ajokortti ja passi.

Vuokramatkailuautoja voivat ajaa vähintään 23-vuotiaat henkilöt, joilla on vähintään kolmen vuoden ajokokemus ja B-ajokortti. Ajoneuvoa saa ajaa vain vuokraaja ja vuokrasopimuksessa mainitut kuljettajat.

Varaus

Matkailuauton varausmaksu on 300 euroa. Varauksen vahvistamiseksi hyväksymme kuitin Holidayrentalsin tilille FI98 3939 0052 8702 50 maksetusta varausmaksusta.

Vuokraaja voi myös maksaa varausmaksun Stripen tai PayPalin kautta.

Mikäli asiakas peruuttaa varauksen, asiakas on vastuussa varausmaksusta, eikä Holiday Rentals palauta maksua.

Vakuusmaksu

Matkailuauton vuokraajan on maksettava 300 euron vakuusmaksu, joka palautetaan sopimuksen päättyessä ja kun sopimusta on noudatettu.

Mikäli teet tilauksen varausjärjestelmämme kautta, vakuusmaksu sisältyy hintaan.

Vuokra-aika ja ajokilometrit

Matkailuauton vähimmäisvuokra-aika on kaksi päivää (sesonkiaikana 5-7 päivää). Sesonkiaika on 1.6-1.9. Mikäli matkailuauto palautetaan yli tunnin kuluttua sovitusta ajasta, vakuusmaksusta voidaan vähentää yhden päivän vuokramaksu.

Siksi suosittelemme ilmoittamaan vuokraamolle sopivana ajankohtana kaikista muutoksista matkailuauton palautusaikaan tai -paikkaan.

Mikäli ajoneuvo palautetaan ennen sovitun vuokra-ajan päättymistä, asiakkaan on maksettava täysi vuokra, ellemme voi vuokrata ajoneuvoa toiselle asiakkaalle. Matkailuauton ajokilometrit on rajoitettu 300 kilometriin päivässä ja 2 100 kilometriin viikossa. Jokainen ylimääräinen kilometri maksaa 0,25 €, elleivät osapuolet toisin sovi.

Vuokrahinnat

Vuokraan sisältyy öljy, huolto, pakollinen moottoriajoneuvon vastuuvakuutus ja kattava vakuutus. Vuokrahinnat eivät kuitenkaan sisällä polttoaine- tai kaasukuluja.

Kaasu sisältyy hintaan, mutta on sinun vastuullasi vaihtaa tyhjä pullo vuokra-aikanasi.

Maksut

Vuokrasumma maksetaan yleensä välittömästi ennen vuokra-ajan alkamista. Voit maksaa pankkisiirrolla, luottokortilla, PayPalilla tai käteisellä.

Vakuutus

Matkailuautojen vuokrahinnat sisältävät tapaturmavakuutuksen 500 euron omavastuulla (jonka vuokraaja maksaa). Olet vastuussa tuulilasien, ikkunoiden, rengasrikkojen tai muista renkaiden vahingoista vuokra-aikana.

Mikäli matkailuauto varastetaan, vuokraajan on esitettävä autonavaimet ja ajoneuvon rekisteriote.

Ilmoita onnettomuustilanteissa poliisille ja hanki heiltä kirjallinen todistus vakuutusta varten.

Sinun tulee myös olla välittömästi yhteydessä vuokraamoon (yhteystiedot löytyvät vuokrasopimuksesta).

Sopimuksen voimassaolo

Kaikki allekirjoitetut sopimukset ovat sitovia, vaikka et lukisi tai ymmärtäisi niitä. Suosittelemme aina lukemaan käyttöehdot huolellisesti ennen sopimuksen allekirjoittamista ja tarvittaessa täsmentämään ne. Myöhempiä vaateita ei oteta huomioon tai ne ratkaistaan tuomioistuimessa.

Ajaminen Suomen ulkopuolelle

Matkailuautolla ei saa matkustaa Euroopan Unionin ulkopuolelle. Asiasta on sovittava vuokraamon kanssa vähintään 14 vuorokautta ennen vuokra-aikaa.

Holiday Rentalsin ajoneuvot voidaan varustaa seurantajärjestelmillä.

Auton kunto

Matkailuauto luovutetaan sinulle tankki täynnä, pestynä ja hyvässä teknisessä kunnossa.

Suosittelemme tarkastamaan ajoneuvon huolellisesti ja kirjaamaan ylös kaikki vauriot (mukaan lukien naarmut) auton vastaanoton yhteydessä. Muussa tapauksessa saatat olla vastuussa aiemmin sattuneista autovaurioista.

Vuokralle antaja ei ole vastuussa vaurioista, joita voi aiheutua matkailuauton rikkoutumisesta tai matka keskeytyy tai viivästyy edellä mainituista syistä.

Mikäli matkailuauto rikkoutuu vuokra-aikana, vuokraaja voi pyytää vastaavaa alennusta, mikäli vuokralle antaja ei pysty todistamaan tehneensä  kaikkensa pitääkseen ajoneuvon hyvässä kunnossa.

Polttoaine

Luovutamme auton sinulle täydellä tankilla. Mikäli palautat matkailuauton vaillinaisella polttoainetankilla, vuokramaksuun lisätään 200 euron sopimussakko. Vuokralainen korvaa polttoainetankin virheellisestä tankkauksesta aiheutuneet vahingot.

Auton siirto ja palautus

Vuokra-aika alkaa vuokrapäivänä klo 17.00 ja päättyy vuokra-ajan päättymispäivänä klo 17.00, ellei toisin ole sovittu.

Matkailuauto on palautettava sisätilat huolellisesti puhdistettuina ja WC tyhjennettynä kuin vuokra-ajan alussa.

Vuokraajan ei tarvitse tehdä ulkopuolista puhdistusta. Vuokralle antajalla on oikeus periä siivousmaksu, mikäli vuokraaja ei ole puhdistanut matkailuautoa asianmukaisesti. Siivouksen hinta on 120 euroa (mukaan lukien jätevesisäiliön tyhjentäminen).

Autoa palauttaessaan vuokraaja ja vuokralle antaja tarkastavat auton yhdessä. Vuokraaja korvaa kaikki viat, joita ei ollut vuokra-ajan alussa ja joita ei voi pitää normaalina kulumisena autoliikkeen hinnaston mukaisesti.

Mikäli vuokraaja ei palauta matkailuautoa ajoissa, vuokralle antajalla on oikeus vaatia kaksinkertainen maksu viivästyspäivistä.

Kolmansien osapuolten vaatimukset

Vuokraajan ja/tai matkailuauton käyttäjien on myös maksettava kokonaan kaikki vuokraajan ja/tai matkailuauton käyttäjien vuokra-aikana aiheuttamat kolmansien osapuolten vaatimukset (esim. liikennerikkomukset, pysäköintisakot, maksuviivästyspäätökset, auton siirrot jne.).

Muuta

Matkailuautoon ei saa tuoda lemmikkejä (ellei toisin ole sovittu), eikä ajoneuvon sisällä saa tupakoida. Laiminlyönnistä veloitamme sovellettaessa 800 euron sopimussakon.

Vuokraaja vastaa laiminlyönnistä aiheutuneista siivouskuluista. Lisäksi vuokraaja maksaa mahdolliset ilmanvaihdosta tai savun poistamisesta aiheutuvat kustannukset, mukaan lukien menetetyt voitot, jotka johtuvat ajoneuvon väliaikaisesta vuokraamatta jättämisestä näiden olosuhteiden vuoksi.

Mikäli voimme esittää todisteita säännösten rikkomisesta, vuokraamo voi irtisanoa vuokrasopimuksen ilman erillistä ilmoitusta.

Mitä tehdä onnettomuuden sattuessa

Onnettomuuden, varkauden tai tulipalon tai eläimen kanssa tapahtuneen törmäyksen jälkeen asiakkaan on ilmoitettava asiasta poliisille ja vuokraamolle (puhelinnumero löytyy vuokrasopimuksesta) välittömästi, kuitenkin viimeistään onnettomuus- tai vaaratilannetta seuraavan työpäivän jälkeen. Kolmannen osapuolen vaatimuksia ei voida hyväksyä päteviksi.

Pienimmänkin vahingon sattuessa vuokraajan on laadittava vuokraamolle yksityiskohtainen kirjallinen raportti, mukaan lukien luonnos. Mikäli vuokraaja jostain syystä ei laadi tällaista ilmoitusta tai vakuutusyhtiö kieltäytyy maksamasta vahinkoja, vuokraajan on maksettava vahingot kokonaisuudessaan.

Onnettomuusraportin tulee sisältää erityisesti kaikkien osapuolten ja todistajien nimet ja osoitteet sekä osallisina olevien ajoneuvojen rekisterinumerot. Raportti on toimitettava täytettynä ja allekirjoitettuna vuokraamolle.

Laitteet

Vuodevaatteet ja tyynyt EI ole vakiovarusteena matkailuautossa. Tarjoamme patjasuojia, mutta vaadimme lakanoiden käyttöä niiden päällä. Sinun tulee tuoda omat vuodevaatteet tai vuokrata ne meiltä lisämaksusta (voit valita tämän vaihtoehdon varausprosessin aikana).

Matkailuauton mukana tulee kaikki tarvitsemasi keittiövälineet: lautaset, veitset, haarukat, lusikat ja kaikki vakiovarusteet kaikille vieraille, joten sinun ei tarvitse tuoda omaasi.

Matkailuautossa on pyöräteline kahdelle pyörälle, 10 metriä pitkä sähkökaapeli, suuri kattoluukku sekä ulkoruokapöytä, tuolit ja grilli kesäkuukausina.

Matkailuauto on varustettu varkaudenestolaitteilla. Lisäksi kaikissa matkailuautoissa on uudet talvirenkaat ja tuulilasinsuojukset, jotka pitävät auton lämpimänä talvella.

Matkustaminen lemmikkieläinten kanssa

Lemmikeistä tulee ilmoittaa varauksen yhteydessä. Vain vahvistamamme lemmikit voidaan ottaa matkailuautoihimme. Lemmikkejä ei kuitenkaan koskaan saa jättää yksin matkailuautoon. Lemmikkisi aiheuttamista vahingoista veloitetaan.

Huomioitavaa, kun lomailet lemmikkieläinten kanssa

  • Mikäli lemmikkisi ei tule toimeen hyvin autossa, saatat joutua varaamaan yöpymispaikan lähempänä kotia tai suunnittelemaan muutamia pysähdyksiä matkan varrella.
  • Ota mukaan esimerkiksi lemmikkisi suosikkilelu ja -peitto vähentääksesi lemmikin stressiä uudessa paikassa.
  • Tutustu paikalliseen alueeseen ennen matkaa. On esimerkiksi aina tärkeää tarkistaa, sallitaanko koiria läheisille rannoille ympäri vuoden.

Sinun vastuusi

  • Sinun on huolehdittava ajoneuvosta ja avaimista. Kun palautat matkailuautoa, sinun tulee varmistaa, avaimet on luovutettu edustajallemme. Ajoneuvo on aina lukittava, kun sitä ei käytetä. Suojele aina ajoneuvoa ankaralta säältä, koska se voi aiheuttaa vaurioita. Varmista, että käytät oikeanlaista polttoainetta. Olet vastuussa kaikista vaurioista, jotka aiheutuvat törmäyksestä mataliin esteisiin, kuten siltoihin tai mataliin oksiin (ajoneuvon mitat näkyvät kuljettajan visiirin alla).
  • Sinun on tarkistettava vesi- ja öljytasot sekä mittarit. Mikäli koet, ettei ajoneuvo toimi oikein, on sinun vastuullasi pysäyttää ajoneuvo ja ottaa meihin yhteyttä välittömästi. ÄLÄ AJA AJONEUVOA, MIKÄLI USKOT VESI- TAI ÖLJYTASON OLEVAN ALHAINEN.
  • Et saa myydä, vuokrata tai hävittää ajoneuvoa tai mitään sen osia. Et saa myöntää kenellekään laillisia oikeuksia ajoneuvoon.
  • Et saa antaa ajoneuvoa kenenkään huollettavaksi  ilman lupaamme. Mikäli annamme luvan, saat hyvityksen vain, mikäli esität kuitin työstä.
  • Sinun on ilmoitettava meille heti, kun saat tietää ajoneuvon viasta.
  • Sinun on palautettava ajoneuvo sovittuun aikaan ja paikkaan, ja olet vastuussa ajoneuvosta tähän asti. Edustajamme on nähtävä ajoneuvo tarkistaakseen sen olevan hyvässä kunnossa.