Vinkkejä matkailuautolla matkustamiseen

Tässä on muutamia vinkkejä matkailuautolla matkustamiseen. Olemme koonneet yhteen aiempia kokemuksiamme ja jaamme niitä kanssasi, jotta voit nauttia matkastasi täysillä.

Suunnittele matkailuautoystävällinen reitti

Suunnittele turvallinen reitti navigointisovelluksen avulla. Matkailuauton korkeuden ei pitäisi rajoittaa matkustamista valtateillä, mutta sinun on oltava varovaisempi kuin tavallista autoa ajettaessa.

Matkailuautoille sopivia leirintäalueita Suomessa löytyy BestParkin verkkosivuilta ja Euroopassa Camping Europen sivustolta.

Harjoittele ajamista

Useimmille ihmisille suuren matkailuauton ajaminen on täysin uusi kokemus. Ennen kuin aloitat matkasi, testaa jarruja parkkipaikalla ja kokeile muutamia käännöksiä läheisillä teillä.

Tiedä, mihin matkailuauton voi pysäköidä

Ole kärsivällinen. Matkailuauton pysäköinti voi joskus olla vaikeaa, jos ostoskeskuksen tai ravintolan parkkipaikat ovat täynnä. Yleensä voit pysäköidä parkkipaikan kaukaisimpaan nurkkaan tai muutaman korttelin päähän ravintolasta.

Valitse muutama leirintäalue etukäteen

Vaikka vaeltaminen ja pysäköinti kauniilla paikoilla voi olla hauskaa, on hyvä idea suunnitella muutama pysäkki leirintäalueille. Joissakin niistä voit tyhjentää tyhjennyssäiliön tai täyttää juomavesisäiliön.

Tutustu leirintäalueen sääntöihin

Jos majoitut leirintäalueella, tutustu sen sääntöihin. Leirintäalueella voi olla ajat, jolloin generaattorin käyttö ei ole sallittua. Ole ystävällinen muille retkeilijöille, äläkä häiritse muiden rauhaa.

Ole varovainen tulen kanssa

Sytytä tuli aina mahdollisuuksien mukaan sille omistetulle nuotiopaikalle. Jos tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, ryhdy turvatoimenpiteisiin kaikkien turvallisuuden takaamiseksi.

Vaihda ajotapaasi

Koska matkailuauto on tavallista autoa raskaampi, sinun on oltava valppaana tiellä. Joudut jarruttamaan aikaisemmin ja hidastamaan jyrkissä mutkissa – enemmän kuin tavallista autoa ajettaessa.

Tarkista matkailuautosi ennen päivittäistä ajoasi

Suosittelemme tarkastamaan matkailuautosi silmämääräisesti leirintäalueella yöpymisen jälkeen. Tarkista valot ja ilmanpaine ja että kaikki sähkö- ja vesijohdot ovat kytkettynä irti.